Programma

Zaterdag 24 & Zondag 25 september

Historische markt

Zaterdag en Zondag 12:00 tot 18:00

De historische markt is dit jaar groter dan ooit. Ga op koopjesjacht naar bijvoorbeeld zwaarden, huiden, mede, middeleeuwse kostuums, maar ook schitterend glaswerk, fantasyboeken en ga zo maar door.  Wat vind je allemaal op het marktplein?
Klik hier voor het hele overzicht.

SCHATZOEKERS: een spannende speurtocht voor kinderen tot 12 jaar
Zaterdag en Zondag 14:00 tot 16:00

Op Festival Historisch Zoetermeer kunnen jonge avonturiers op beide dagen de spannende speurtocht SCHATZOEKERS doen. Met de speurtocht ga je op reis door de wereld van Ridder Willem, die ooit op Kasteel Palensteyn woonde. Luister via de QR-codes naar de verhalen uit het verleden op je smartphone.

SCHATZOEKERS voert over het terrein van Festival Historisch Zoetermeer en langs mooie plekken in de Dorpsstraat. SCHATZOEKERS is gratis voor alle kinderen van Zoetermeer. De schatkaart kan opgehaald worden bij de infostand op het Marktplein en de Herberg op het Dobbe Eiland. Vind het verloren woord en lever je schatkaart weer in bij De Turfheksen voor een mooie beloning.

The Knights of Camelot Riddertoernooi

Zaterdag 13:00 uur en 16:00 uur
Zondag 13:00 uur en 16:00 uur

De ridders van The Knights of Camelot brengen de middeleeuwen tot leven. In de HABO GWW Arena gaan ze te paard de strijd met elkaar aan. Er kan er maar één de beste zijn met de lans. Ridder Willem van Kasteel Palensteyn heet iedereen van harte welkom op zijn toernooi.

 

De Raaf van Rockevheen

Zaterdag 14:00 uur en 17:00 uur
Zondag 14:00 uur en 17:00 uur

Maak kennis met de roofvogels van De Wildernis. Ooit was Ragnar een raaf, maar door de zwarte magie werd hij veranderd in een mens. Nu zoekt hij samen met zijn vriend Stig de Oehoe naar een manier om weer raaf te worden. Zijn zoektocht brengt hem naar het dorpje Rockevheen. Zal Ragnar daar het antwoord vinden? De Raaf van Rockevheen is een geweldige show met in de hoofdrollen echte roofvogels en uilen.

 

Rondrit met de koets

Stap in de koets van Stalhouderij Hanemaaijer en ga mee op een rondrit door het historische centrum van Zoetermeer.  Klik hier voor alle informatie en om een reservering te maken.

 

Live muziek op het Dobbe Eiland

Zaterdag en Zondag 12:00 tot 18:00

Daridel, Plunder, De Keltische Hobbits, Old Man Fergus, Cathinca, Sassenachs en Kelten Zonder Grenzen spelen op het Dobbe Eiland.
Daridel en Sassenachs spelen ook op het Marktplein.
Rapalje speelt in De Boerderij

Bekijk het hele programma hier.

 

Historisch Genootschap Oud Soetermeer en Stadsarchief

Leer meer over de geschiedenis van de stad Zoetermeer.